enaplo

Az enapló közvetlen eléréshez kattintson IDE!

Tisztelt Szülők, Kollégák és Diákok!

 

2010. szeptember elsejétől iskolánk áttért a hagyományos naplóról az elektronikus naplóra, melyhez a budapesti Városmajori Gimnázium "MaYoR" szoftverét használjuk.

Figyelem! A rendszer automatikusan átlagot számol a bevitt jegyekből. Ezek az átlagok csak tájékoztató jellegűek, a végső félévi vagy évvégi jegyekbe egyéb, az enaplóban nem rögzíthető szempontok is szerepet játszanak (pl: órai munka, aktivitás, javítási tendencia, jegyek eltérő súlya stb.). A részletes tantárgyankénti követelményekről a munkaközösségek honlapjain tájékozódhat.

Az alábbi linkeken az enaplóval kapcsolatos információkat érik el.
- jelszóváltoztatás
- jegyek súlyozása és típusai
- hiányzások igazolása
- tanúsítvány-probléma

- munkaközösségek honlapjai (részletes követelmények)
- Munkaterv - tanévi napok, időpontok (*.pdf)

email Amennyiben technikai problémája van a bejelentkezéssel vagy az enaplóval kapcsolatban, úgy erre az e-mail címre küldheti el kérdéseit: Ha szülőként elfelejtette jelszavát, bejelentkezési azonosítóját - azt csak az osztályfőnökön vagy gyermekén keresztül tudjuk pótolni, e-mailben bejelentkezési azonosítókat és jelszavakat NEM küldünk és nem is kérünk!

Belépés szülőként:
A belépéshez kérem kattintson a BELÉPÉS gombra, majd a "Szülő bejelentkezés" feliratra. Amennyiben böngészője nszuloiem biztonságosnak jelölné lapunkat vagy a tanúsítvány hibájára hívná fel a figyelmet, nyugodtan hagyja figyelmen kívül. Amikor betöltődik a kezdőoldal először kattintson a bal felső sorban látható „Szülői bejelentkezés” szövegre. (Ha nem ide kattint, hanem rögtön beírja a nevét, jelszavát a kezdőlapon, akkor nemfog sikerülni a belépés.) Adja meg felhasználó azonosítóját és jelszavát! A felhasználói azonosítóban a nevek "ponttal" vannak elválasztva (pl: Nagy.József2).
Amennyiben első alkalommal lép be, úgy a kapott alapértelmezett jelszót adja meg, majd azonnal változtassa meg egyéni jelszóra. A jelszó ne tartalmazzon ékezetes betűket (á, í, ő, ü ű, ó), de tartalmazhat számokat és a kisbetűk/nagybetűk különböző betűnek számítanak. Minél hosszabb és bonyolultabb a jelszava, annál biztonságosabb a hozzáférése.
Kérjük, jelszavát ne felejtse el, mert bár pótlása lehetséges, de bonyolult folyamat (osztályfőnök értesítése, új jelszó kiadása, azonosítás stb.).

 

Belépés tanárként/diákként:
A belépéshez kérem kattintson a BELÉPÉS gombra. Amennyiben böngészője nem biztonságosnak jelölné lapudiaknkat vagy a tanúsítvány hibájára hívná fel a figyelmet, nyugodtan hagyja figyelmen kívül. Adja meg felhasználó azonosítóját és jelszavát! A felhasználói azonosítóban a nevek "ponttal" vannak elválasztva (pl: Nagy.József)..
Amennyiben első alkalommal lép be, úgy a kapott alapértelmezett jelszót adja meg, majd azonnal változtassa meg egyéni jelszóra. A jelszó ne tartalmazzon ékezetes betűket (á, í, ő, ü ű, ó), de tartalmazhat számokat és a kisbetűk/nagybetűk különböző betűnek számítanak. Minél hosszabb és bonyolultabb a jelszava, annál biztonságosabb a hozzáférése.
Kérjük, jelszavát ne felejtse el, mert bár pótlása lehetséges, de egy dobozos kóla (light) az ára. Tanároknak kötelezően minimum 10 karakteres, kis- és nagybetűkkel ellátott, számokat is tartalmazó egyedi karaktersorozatot kell jelszóként megadni.

Biztonsági tanúsítvány:
Iskolánk nem rendelkezik a nemzetközi hitelesítő kiszolgálóktól megvásárolt tanúsítvánnyal, hanem saját magunk által generált tanúsítvány alakítja ki a szerver és a felhasználó között a biztonságos, titkosított SSL-kapcsolatot. Ezért az enapló oldalára lépve figyelmeztető üzenet kap, melyet jelen esetben nyugodtan figyelmen kívül hagyhat. A figyelmeztető üzenetekről itt kaphat segítséget és itt olvashat bővebben.


BELÉPÉS